OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)

Menurut satu kajian oleh International Skeletons Foundation, osteoporosis dianggarkan akan menjejaskan kira-kira 200 juta wanita di seluruh dunia Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan kepadatan tulang yang akan mengakibatkan tulang-tulang menjadi rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita selepas menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yangContinue reading “OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)”

Tingkat Sistem Imun, Elak Jangkitan Virus Dengan Nutriferon

Perasan tak, kenapa ada orang yang kita kenal mudah dan kerap demam? Hahh, mesti ada kan? kalau bukan kelaurga kita, kawan ofis kita, kawan sekolah kita ataupun kita sendiri. Gejala ni sering berkait rapat dengan sistem ketahanan badan kita melawan penyakit. Penurunan kemampuan untuk melawan bakteria, virus dan benda asing lain akan menyebabkan kita kerapContinue reading “Tingkat Sistem Imun, Elak Jangkitan Virus Dengan Nutriferon”

Multivitamin Shaklee Namanya Vita-Lea®

“Kajian saintifik yang terbaru membuktikan bahawa dengan mengamalkan pengambilan suplemen ia akan membantu mendapatkan kesihatan yang lebih baik dan mencegah pelbagai jenis penyakit kronik. Hakikatnya, makanan yang kita makan zaman sekarang tidak dapat menampung keperluan vitamin, mineral, zat-zat surih dan anti oksidan tubuh kita” – Dr Norman Norawi Kesihatan yang baik bermula dari tabiat pemakananContinue reading “Multivitamin Shaklee Namanya Vita-Lea®”

Sakit Saraf dan Sakit Sendi Lega Lepas Ambil 3 Suplemen Ini

“Dan Tuhan yang Dia lah jua memberiku makan dan memberi minum, dan apabila aku sakit, maka Dia lah yang menyembuhkan penyakitku” – (Asy-Syu’araa’ 79-80) Semakin meningkat usia ni, macam-macam penyakit yang datang terutamanya bagi wanita berkerjaya yang terpaksa menggunakan aktiviti fizikal secara berlebihan. Tambahan pulak gaya pemakanan yang kurang sihat, maklumlah zaman sekarang ni semuaContinue reading “Sakit Saraf dan Sakit Sendi Lega Lepas Ambil 3 Suplemen Ini”

April PROMO – Puasa dengan Shaklee

Kejap je dah nak puasa kan? kurang dari 1 bulan je lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan. Tapi, kita sekarang ni masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan yang kini dah masuk fasa ke-2 yang lebih ketat berbanding fasa pertama. Walau apa-apa pun yang akan berlaku, insyaAllah bulan Ramadhan nanti tetap bermakna macam tahun-tahun sebelum. Ok, ShakleeContinue reading “April PROMO – Puasa dengan Shaklee”

Cara Mengelakkan Penularan COVID-19

Maksud daripada hadis Abdullah bin Abbas r.a, Abdul Rahman bin Auf mendengar Rasululullah bersabda : “Apabila kamu mendengar terdapat wabak di suatu daerah, janganlah kamu datang ke tempatnya. Sebaliknya, sekiranya wabak itu berjangkit di suatu daerah sedangkan kamu berada di sana maka janganlah kamu keluar melarikan diri daripadanya.” Coronavirus disease atau singkatannya Covid-19 telah menyebabkanContinue reading “Cara Mengelakkan Penularan COVID-19”