Kekurangan Nutrisi Menyebabkan Kandungan Dilahirkan Tidak Normal

“Sepanjang tempoh kehamilan, setiap pasangan mengharapkan bayi yang bakal lahir cukup sifat, sihat dan sempurna. Pilihan terbaik adalah dengan menjaga pemakanan dan memastikan tubuh mendapat nutrien secukupnya” Alhamdulillah, syukur kepada Yang Maha Esa diberikan ruang untuk terus menjadi hambanya di dunia ini. Baiklah, untuk entry kali ini Kak Nurul akan kongsikan berkenaan keperluan mendapatkan nutrisiContinue reading “Kekurangan Nutrisi Menyebabkan Kandungan Dilahirkan Tidak Normal”

Jom Subscribe Channel YouTube Kak Nurul

Kak Nurul faham ada antara kita lebih selesa hanya membaca di blog untuk dapatkan info, ramai juga yang lebih suka dapatkan info di FB, tidak kurangnya mereka yang bergantung kepada YouTube untuk menambah pengetahuan. So, Kak Nurul telah membuka Channel YouTube untuk anda dapatkan pelbagai info yang sangat berguna untuk kesihatan. Jangan lupa untuk subscribeContinue reading “Jom Subscribe Channel YouTube Kak Nurul”

Masalah Sistem Penghadaman Semakin Sihat Dalam Masa 3 Hari – Jom Detox!

Sistem penghadaman di gelar ‘otak kedua’ oleh segelintir pakar perubatan kerana kesihatan usus berkait rapat dengan sistem penghadaman, pencernaan, imun, endokrin, peredaran dan sistem saraf pusat. You are what you think! Untuk jadi insan hebat, bermula dari mindset. Mindset yang hebat, akan menghasilkan tindakan yang hebat. Begitu juga dengan kesihatan, You are what you eat!Continue reading “Masalah Sistem Penghadaman Semakin Sihat Dalam Masa 3 Hari – Jom Detox!”

6 Cara Mengatasi Masalah Ketika Berpuasa Ramadhan

Terbinanya Islam itu atas lima perkara; syahadah bahawasanya tiada tuhan melainkan Allah dan Muhammad itu pesuruh Allah, mendirikan solat, menunaikan zakat, menunaikan haji dan puasa di bulan Ramadhan.” – Riwayat Bukhari dan Muslim Insyaallah, kita akan bertemu kembali dengan bulan Ramadhan tidak lama lagi. Walaupun, suasana pada kali ini mungkin berbeza dengan tahun-tahun sebelum disebabkanContinue reading “6 Cara Mengatasi Masalah Ketika Berpuasa Ramadhan”

Atasi Kembung Perut dan Pedih Ulu Hati dengan Peppermint-Ginger Plus

Perut kembung juga disebut sebagai “bloating” iaitu gejala yang dirasakan pada perut seperti penuh dengan angin. Masalah kembung perut biasanya adalah berpunca daripada angin atau air memenuhi perut. Walaupun ia seringkali berpunca daripada tabiat pemakanan atau makanan yang kita ambil, namun masalah kembung perut ini juga boleh disebabkan oleh masalah kesihatan seperti masalah sistem pencernaanContinue reading “Atasi Kembung Perut dan Pedih Ulu Hati dengan Peppermint-Ginger Plus”

Naikkan Seri Aura Untuk Kekal Muda Berseri

“(Ingatlah), ketika Yusuf berkata kepada ayahnya: “Wahai ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas bintang, matahari dan bulan; kulihat semuanya sujud kepadaku.” – Surah Yusuf Ayat 4 Setelah cahaya mentari lembut menerpa ke wajah, lantas Deena bangun melewati almari pakaian terus ke bilik air. Seketika terdiam merenung wajah pada cermin, di usia yang telah melepasi sukuContinue reading “Naikkan Seri Aura Untuk Kekal Muda Berseri”

OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)

Menurut satu kajian oleh International Skeletons Foundation, osteoporosis dianggarkan akan menjejaskan kira-kira 200 juta wanita di seluruh dunia Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan kepadatan tulang yang akan mengakibatkan tulang-tulang menjadi rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita selepas menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yangContinue reading “OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)”

Rawat Rambut Gugur Kerana Ia Mahkota Berharga

Ketua Trikologi, Svenson Kim Fong berkata, berdasarkan pengalaman lebih 16 tahun dalam kajian berkenaan rambut, beliau mendapati kesedaran berkenaan kesihatan rambut masih rendah, khususnya dalam kalangan rakyat Malaysia Masalah keguguran rambut gugur antara masalah utama yang selalu dialami oleh wanita tanpa mengira usia. Bertudung atau tidak, hampir semua wanita tidak dapat lari daripada ancaman kehilanganContinue reading “Rawat Rambut Gugur Kerana Ia Mahkota Berharga”

Multivitamin Shaklee Namanya Vita-Lea®

“Kajian saintifik yang terbaru membuktikan bahawa dengan mengamalkan pengambilan suplemen ia akan membantu mendapatkan kesihatan yang lebih baik dan mencegah pelbagai jenis penyakit kronik. Hakikatnya, makanan yang kita makan zaman sekarang tidak dapat menampung keperluan vitamin, mineral, zat-zat surih dan anti oksidan tubuh kita” – Dr Norman Norawi Kesihatan yang baik bermula dari tabiat pemakananContinue reading “Multivitamin Shaklee Namanya Vita-Lea®”

April PROMO – Puasa dengan Shaklee

Kejap je dah nak puasa kan? kurang dari 1 bulan je lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan. Tapi, kita sekarang ni masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan yang kini dah masuk fasa ke-2 yang lebih ketat berbanding fasa pertama. Walau apa-apa pun yang akan berlaku, insyaAllah bulan Ramadhan nanti tetap bermakna macam tahun-tahun sebelum. Ok, ShakleeContinue reading “April PROMO – Puasa dengan Shaklee”