Tingkatkan Tenaga Ketika Berpuasa Bulan Ramadhan

Ketika berpuasa, kita tidak makan atau minum untuk sekurang-kurangnya 10 jam dari waktu imsak sehinggalah waktu maghrib. Dalam Keadaan ini badan kita akan mengadaptasi perubahan patern makan yang mana akan bertukar ke fasa berpuasa, badan kita akan menggunakan tenaga daripada glukosa yang disimpan di hati dan otot. Apabila semua glukosa telah digunakan dengan sepenuhnya, sumberContinue reading “Tingkatkan Tenaga Ketika Berpuasa Bulan Ramadhan”

VIVIX Memenuhi Keperluan Kesihatan dan Tenaga Anda

Kajian santifik menunjukkan bahawa amalan diet yang kaya dengan polifenol tumbuhan, bagi jangka masa panjang memberikan perlindungan terhadap risiko kanser, penyakit kardiovaskular, penyakit kencing manis, osteoporosis dan penyakit neurodegeneratif. Keistimewaaan Shaklee adalah dengan memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ke dalam setiap botol VIVIX menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.Continue reading “VIVIX Memenuhi Keperluan Kesihatan dan Tenaga Anda”

Rahsia Kekal Bertenaga Selepas Bersalin Dengan Set Berpantang Shaklee

“Multivitamin penting untuk kesihatan ibu untuk bina darah supaya cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar” – Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat Berpantang adalah tempoh masa berehat untukContinue reading “Rahsia Kekal Bertenaga Selepas Bersalin Dengan Set Berpantang Shaklee”

Vitamin C Terbaik di Malaysia

Vitamin C atau asid askorbik adalah sejenis vitamin larut air yang tidak disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan. Sebarang lebihan akan dikumuh melalui air kencing VITAMIN C adalah nutrien yang sangat penting dan diperlukan badan untuk kesihatan menyeluruh. Vitamin C juga merupakan bahan asas untuk pembentukan kolagen pada kulit yang akan membuatkan kulit cantikContinue reading “Vitamin C Terbaik di Malaysia”

B-Complex – Lengkap Dengan Semua Lapan Vitamin B & Asid Folik

B Complex ialah makanan tambahan yang mengandungi semua lapan vitamin B yang terdiri daripada B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (Pantothenic asid), B6, B7 (Biotin), B9 (folat), B12. Kak Nurul percaya, kalau sebut Vitamin C mesti semua dah tahu kepentingannya terhadap kesihatan kita kan? Tapi, siapa tahu tentang Vitamin B? apa khasiatnya untuk kesihatanContinue reading “B-Complex – Lengkap Dengan Semua Lapan Vitamin B & Asid Folik”

Atasi Kembung Perut dan Pedih Ulu Hati dengan Peppermint-Ginger Plus

Perut kembung juga disebut sebagai “bloating” iaitu gejala yang dirasakan pada perut seperti penuh dengan angin. Masalah kembung perut biasanya adalah berpunca daripada angin atau air memenuhi perut. Walaupun ia seringkali berpunca daripada tabiat pemakanan atau makanan yang kita ambil, namun masalah kembung perut ini juga boleh disebabkan oleh masalah kesihatan seperti masalah sistem pencernaanContinue reading “Atasi Kembung Perut dan Pedih Ulu Hati dengan Peppermint-Ginger Plus”

Alfalfa Complex – 300 Nutrien Sedia Membantu Kesihatan Anda

Dikenali sebagai “Raja Segala Makanan” dan makanan terbaik, alfalfa secara semula jadi berkhasiat Tumbuhan bernama Alfalfa adalah antara sumber alam yang sangat berkhasiat terhadap kesihatan manusia secara menyeluruh. Alfalfa yang juga dikenali sebagai “Raja Segala Makanan” merupakan tumbuhan semula jadi terbaik dan berkhasiat dengan menyediakan lebih daripada 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zatContinue reading “Alfalfa Complex – 300 Nutrien Sedia Membantu Kesihatan Anda”

OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)

Menurut satu kajian oleh International Skeletons Foundation, osteoporosis dianggarkan akan menjejaskan kira-kira 200 juta wanita di seluruh dunia Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan kepadatan tulang yang akan mengakibatkan tulang-tulang menjadi rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita selepas menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yangContinue reading “OsteMatrix™ – Tulang Kuat, Elak Osteoporosis (Tulang Rapuh)”

Herb-Lax™ – Penyelesaian Untuk Masalah Sembelit

Campuran proprietari Herb-Lax™ termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi Sapa ada masalah pelawasan atau bahasa mudahnya masalah sembelit? haisshh, tak perlu angkat tangan, WhatsApp jer Kak Nurul. Insyaallah setel masalah! Ok, Herb-Lax™ dan semestinya daripada Shaklee mengandungi ramuan semula jadi yang boleh membantu mengatasi masalah sembelit. Pemakanan seimbang yang kaya denganContinue reading “Herb-Lax™ – Penyelesaian Untuk Masalah Sembelit”

GLA Complex – Membantu Kesihatan Dalaman Wanita

Sebagai seorang wanita, penjagaan dalaman dan luaran amatlah penting sehinggakan kalau ada jerawat naik satu pun dah tak confident nak keluar rumah, betul tak? Kalau tanya kaum wanita, kenal tak dengan Evening Primrose Oil atau EPO? biasa ramai yang tahu dan mungkin ada segelintir yang tidak pernah dengan ataupun dia sendiri consume tapi tak sedarContinue reading “GLA Complex – Membantu Kesihatan Dalaman Wanita”