VIVIX Memenuhi Keperluan Kesihatan dan Tenaga Anda

Kajian santifik menunjukkan bahawa amalan diet yang kaya dengan polifenol tumbuhan, bagi jangka masa panjang memberikan perlindungan terhadap risiko kanser, penyakit kardiovaskular, penyakit kencing manis, osteoporosis dan penyakit neurodegeneratif.

Keistimewaaan Shaklee adalah dengan memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ke dalam setiap botol VIVIX menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee dengan berasaskan anggur muscadine yang merupakan buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkhasiat untuk kesihatan. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

8 MANFAAT UTAMA POLIFENOL DALAM VIVIX SHAKLEE

1. Mengawal Tahap Gula Darah Yang Sihat

Menurunkan tahap gula darah semasa berpuasa, meningkatkan toleransi glukosa dan kepekaan insulin

2. Peredaran Darah Yang Sihat

Mengurangkan keradangan kronik, penyebab utama serangan jantung selain menurunkan tekanan darah dan paras kolesterol LDL (tidak baik) serta meningkatkan paras kolesterol HDL (baik)

3. Fungsi Otak Yang Sihat

Pengambilan VIVIX setiap hari selama 12 minggu11 merangsang ingatan individu dewasa yang mempunyai masalah gangguan mental yang ringan. Pengambilan polifenol secara konsisten setiap hari menambahbaik aliran darah ke otak, meningkatkan daya ingatan dan tumpuan.

4. Memelihara dan Menyokong Kesihatan Sendi

Mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi.

5. Menyokong Detoks Yang Berkesan

Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stress dalaman badan, mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, mengurangkan kematian sel di hati dan menyerupai kesan positif berpuasa atau diet rendah kalori, yang berkemungkinan membantu anda mengurangkan berat badan.

6. Kulit Yang Sihat dan Berseri

Melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas meningkatkan penghasilan kolagen17 dan mengurangkan garis halus serta kedutan.

7. Memelihara dan Membentuk Sel Yang Sihat

Polifenol adalah salah satu sebatian untuk merendahkan risiko kanser kerana ia dapat menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel kanser.

8. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan Otot

Mempercepatkan penghasilan mitokondria, pengeluar utama tenaga dalam badan kita. Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semua otot di kalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.


Lalu Kami tumbuhkan pada bumi biji-bijian, dan buah anggur serta sayur-sayuran, dan zaitun serta pohon-pohon kurma, dan taman-taman yang menghijau subur, dan berbagai buah-buahan serta bermacam-macam rumput, untuk kegunaan kamu dan binatang-binatang ternak kamu” – Surah ‘Abasa, ayat 27-32

DAPATKAN VIVIX SEKARANG BAGI MERANGSANG KESIHATAN BERMULA DARI PEMBENTUKAN SEL YANG SIHAT

  • Saya merupakan penasihat makanan kesihatan berpengalaman di bawah Syarikat Shaklee
  • Saya mendapat direct coaching dengan Pakar Pemakanan (Nutritionist) Shaklee
  • Saya berpengalaman dalam memberikan khidmat nasihat berkenaan supplement
  • Saya sendiri merupakan consumer produk Shaklee sejak bujang dan kini telah berkahwin dan memiliki 3 orang cahaya mata
  • Saya telah membantu ramai orang dalam menyelesaikan masalah kesihatan atau meningkatkan kesihatan
atau call 017-771 7969 untuk konsultasi percuma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: