Rahsia Kekal Bertenaga Selepas Bersalin Dengan Set Berpantang Shaklee

“Multivitamin penting untuk kesihatan ibu untuk bina darah supaya cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar” – Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat

Berpantang adalah tempoh masa berehat untuk para ibu selepas melahirkan anak setelah 9 bulan mengandung. Berpantang sangat penting kerana ia dapat memulihkan tenaga yang hilang ketika proses bersalin, menyembuhkan luka, menstabilkan emosi, mengembalikan bentuk badan Ibu kepada yang asal dan memastikan tubu badan Ibu sihat dan cergas selepas bersalin.

Bila bercakap tentang berpantang, ia sangat berkait rapat dengan pengambilan makanan yang membekalkan nutrisi untuk keperluan badan. Namun, terdapat nutrisi yang kurang/ tidak diperolehi oleh badan disebabkan kekangan makanan-makanan tertentu semasa berpantang

Set lengkap berpantang Shaklee membantu ibu mendapatkan semua spektrum nutrisi supaya lebih bertenaga di samping membantu perkembangan tulang dan minda bayi. Set berpantang Shaklee adalah set bersalin yang telah mendapat kepercayaan ramai dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan selepas bersalin dan semasa proses berpantang.

SET BERPANTANG PREMIUM SHAKLEE

1. ESP – Energizing Soy Protein (RM160)

Protein soya mempunyai Indeks Glisemik rendah, membantu menggalakkan tahap glukosa darah yang stabil, mengekalkan tenaga, memberikan kesan kenyang yang lebih lama dan memberi manfaat penurunan berat badan.

  • Memperbaharui dan membaiki sel-sel tubuh
  • Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu
  • Bertindak sebagai milk-booster
  • Membantu pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu

“pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin” – menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau

2. VitaLea – Multivitamin (RM93)

Ketika bersalin, tidak dinafikan yang ibu banyak kehilangan darah. Vitalea yang merupakan multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal termasuk Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah. VitaLea Diformulasikan dengan sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten untuk memastikan penyerapan yang asid folik. Membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang diperlukan agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga.

3. Vitamin C (RM96)

Seperti semua dah tahu, Vitamin C dapat membantu menguatkan sistem imuniti badan dan pembentukan kolagen supaya kulit ibu lebih cantik dan sihat. Selain itu, Vitamin C juga bertindak memperbaiki tisu yang rosak akibat bersalin dan secara langsung luka dalaman dan luaran ibu cepat sembut.

4. B Complex + Folic Acid (RM58)

Setiap ibu memerlukan vitamin B untuk metabolisme, menukarkan makanan kepada tenaga dan meningkatkan sistem pertahanan badan. B Complex juga membantu mengawal stress akibat kepenatan dan bertindak sebagai penenang untuk emosi yang lebih stabil.

5. OmegaGuard (RM136)

Secara asasnya minyak ikan membekalkan asid lemak Omega-3 yang terdiri daripada 7 komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang sihat

6. Ostematrix (RM61)

Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Penambilan Ostematrix yang diperlukan mengelakkan kelesuan kerana berjaga malam, dapat mengatasi masalah sembelit Ibu dalam pantang.

Ostematrix juga dapat mengurangkan sakit pinggang dan sakit belakang. Ia dformulasikan khas dengan campuran 7 nutrient penting termasuklah kalsium, Vitamin D, Zink, Magnesium, Boron, Mangan dan Kuprum.

7. Alfalfa (RM57)

Tumbuhan bernama Alfalfa adalah antara sumber alam yang sangat berkhasiat terhadap kesihatan manusia secara menyeluruh. Alfalfa yang juga dikenali sebagai “Raja Segala Makanan” merupakan tumbuhan semula jadi terbaik dan berkhasiat dengan menyediakan lebih daripada 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral dan vitamin.

Dengan pengambilan Alfalfa, dapat membantu mengecutkan peranakan seperti ‘kacip fatimah moden, dapat membantu mengatasi keputihan di samping bertindak sebagai agen detox – keluarkan angin dalam badan, singkirkan toksin, kempiskan perut.


OFFER HARI INI: Special price kepada yang dapatkan Set Premium, plus FREE MEMBERSHIP (Next time purchase dapat harga lagi murah)

Dengan Shaklee, jangan risau terdapat juga set basic dan premium bergantung kepada bajet dan keperluan, WhatsApp Kak Nurul untuk dapatkan konsultasi sesuai dengan keperluan

Kelebihan saya – Consumer produk Shaklee sejak sebelum kahwin lagi dan kini telah memiliki 3 cahaya mata, mendapat latihan secara terus daripada nutritionist Shaklee & kami daripada group terbesar di Malaysia

atau call 017 771 7969

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: