Peluang Bisnes Terbaik & Jana Pendapatan 4 Angka Sebulan

Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan menjadikan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka ~ Surah At-Thalaq, ayat 2-3

Alhamdulillah, kalau bab bisnes ni Kak Nurul sentiasa bercerita tentang bagaimana zaman Nabi Muhammad bersama para sahabat. Terdapat ramai daripada kalangan sahabat yang menceburkan diri dalam pelbagai jenis perniagaan. Antaranya Abu Bakar al-Siddiq, Uthman bin Affan, Abdul Rahman bin Auf, Zubair bin al-Awwam, Sa’ad bin Abi Waqqas, al-Barra’ bin Azib dan ramai lagi daripada kalangan sahabat.

Di samping itu juga, Imam Abu Hanifah iaitu pengasas mazhab Hanafi juga merupakan seorang peniaga kerana bapanya juga merupakan seorang peniaga yang berjaya. Terdapat banyak lagi kisah-kisah yang membuktikan bahawa perniagaan merupakan di antara sumber utama rezeki seseorang itu.

Selain itu, penulis buku terkenal dunia iaitu Robert T. Kobayashi dalam bukunya “Rich Dad, Poor Dad” juga sangat menekankan kenapa kita perlu keluar zon selesa dan memulakan bisnes. Beliau menyatakan ramai di antara kita sebenarnya telah terperangkap dalam pusingan roda yang sama (comfort zone) dan menggambarkan situasi itu seperti seekor tikus yang berlari dalam pusingan roda. Beliau menceritakan memiliki 2 orang bapa (seorang lagi bapa kepada kawan dia sebenarnya) yang mempunyai 2 latar belakang yang sangat berbeza, seorang makan gaji dan seorang lagi menjalankan perniagaan.

Bagaimana perbezaan pemikiran bapa makan gaji yang sentiasa menanamkan dalam pemikiran beliau yang mengatakan “belajar rajin-rajin supaya boleh berkerja dalam syarikat yang bagus”, manakala seorang lagi menyatakan “belajar rajin-rajin supaya boleh memiliki syarikat yang bagus”. Jelas apa yang ingin disampaikan penulis adalah mindset akan menentukan cara kita berfikir dan seterusnya diterjemahkan kepada tindakan kita.

KITA BUAT SAMA-SAMA. SAYA BOLEH, PASTI! ANDA PUN BOLEH

Dalam masa beberapa bulan, saya telah naik rank kepada Senior Supervisor dan menjana pendapatan tambahan 4 angka konsisten setiap bulan! Bukan itu sahaja, seorang daripada #teamshootingstar juga telah menjana 4 angka konsisten setiap bulan! Tiada yang mustahil disisi Allah, Allah mengikut sangkaan hambanya!

KENAPA SHAKLEE?

Kalau ada yang tidak tahu, Kak Nurul memiliki kerjaya hakiki (Hampir 8 tahun), juga seorang bisnes founder untuk brand CunaQueen (Hampir 6 tahun), juga Senior Supervisor untuk bisnes Shaklee (5 bulan). Pengalaman semasa hanya memiliki kerjaya hakiki sebagai pendapatan memang ceritanya sama macam apa yang Kobayashi gambarkan dalam buku Rich Dad, Poor Dad, kita seperti hanya berlari dalam pusingan yang sama. Gaji setiap bulan cukup-cukup hanya untuk menampung keperluan keluarga, hujung bulan tertunggu-tunggu bila nak gaji.

Then, Kak Nurul mulakan bisnes CunaQueen pada tahun 2015, Alhamdulillah Allah bagi idea dan rezeki, CunaQueen kekal beroperasi sehingga kini. Namun, duri ranjau halangan, mana yang handle quality produk, dapatkan stock, buat marketing sehinggalah buat sales Kak Nurul dan suami sahaja yang alami. Nak pastikan bisnes model teratur tidak semudah yang orang lain sangkakan.

Sehinggalah Kak Nurul join Shaklee pada Mac 2020, masa tu Kerajaan mula kenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) susulan wabak COVID19. Kak Nurul listkan sebab 3 utama kenapa perlu join Shaklee berbanding jadi founder.

1. Bisnes Model

Untuk jadi founder, kena ada bisnes model yang mana rantaian bisnes dari dapatkan raw material, production, packaging, quality check sehingga lakukan jualan perlu teratur. Belum cerita part marketing, iklan dan sebagainya. Modal pulak kena laburkan dalam tempoh yang lama sebelum dapat pulangan. Penat memang penat, sebab itu kebanyakan bisnes founder yang berjaya perlu berhenti kerja bagi menumpukan 100% tumpuan terhadap bisnes.

Tetapi, dengan Shaklee tidak perlu fikirkan bisnes model, tak perlu risaukan tentang kualiti produk, nak buat R&D hasilkan produk atau production. Bab modal pulak, kalau keluar modal harini, harini juga dah boleh buat sales. Kita hanya perlu positionkan diri supaya dapat share banyak-banyak kebaikan produk Shaklee. Yang ini tidak perlu risau sebab saya bersama team yang lain sedia membantu untuk menyiapkan diri, mindset dan tindakan yang tepat untuk buat jualan.

2. Profit Keuntungan Sehingga 45%

Part ni sangat best, keseluruhan profit keuntungan yang Shaklee tawarkan boleh mencecah sehingga 45% daripada jualan, kadang-kadang jadi bisnes founder pun tak boleh dapat profit sehingga 45%. Dalam Shaklee banyak bonus-bonus yang ditawarkan dalam bentuk CASH, CAR & HOLIDAY! Hahh, nak ke nak? kalau nak tahu details, jom join #teamshootingstar sekarang! Kak Nurul will explain everything!

Jom intai-intai berapa bonus permulaan yang Shaklee tawarkan, hahhh, ni baru rank bawah dah mampu jana 4 angka sebulan

3. Bina Organisasi Sendiri

Once dah ada team, mulalah organisasi terbentuk dengan sihat! kita sendiri yang akan manage team kita untuk sama-sama capai impian masing-masing. Macam bisnes founder juga, tapi yang ini lebih berstruktur di tambah dengan insentif-insentif tambahan sekiranya organisasi kita semakin besar.

Kak Nurul sebagai bisnes founder juga merasakan sistem Shaklee yang ditawarkan sangat menarik ditambah dengan kredibiliti Shaklee yang telah berada di pasaran global sejak 35 tahun dahulu. Syarikat yang telah lama di pasaran pasti produk yang dihasilkan adalah TERBAIK.

KENAPA TEAM SHOOTING STAR?

Jom tonton Kak Nurul kongsikan antara tips untuk berjaya dalam bisnes Shaklee

Jangan risau, bersama #teamshootingstar kita sama-sama bantu untuk mencapai apa yang anda impikan! Percaya Kak Nurul, hari pertama anda join dah berani untuk berimpian yang sebelum ni tidak pernah / tak mampu kita fikirkan. Bayangkan income super upline/ rank MASTER dalam Shaklee boleh menjana sehingga 6 angka sebulan, ada yang beli 3 biji rumah dengan cash dan macam-macam lagi cerita yang sebelum ini di luar circle/ pengetahuan kita.

Mesti pernah dengar kan kata-kata ni kan? “kalau nak jadi hebat, kena berkawan dengan orang yang hebat”. So, kalau berani berimpian, join lah #teamshootingstar, kita sama-sama buat, sita sama-sama berjaya!

Jumpa anda di WhatsApp sebagai langkah pertama sebelum anda berjaya. Keputusan anda harini ini menentukan siapa anda pada masa hadapan!

Atau call 017-7717 969

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: