B-Complex – Lengkap Dengan Semua Lapan Vitamin B & Asid Folik

B Complex ialah makanan tambahan yang mengandungi semua lapan vitamin B yang terdiri daripada B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (Pantothenic asid), B6, B7 (Biotin), B9 (folat), B12.

Kak Nurul percaya, kalau sebut Vitamin C mesti semua dah tahu kepentingannya terhadap kesihatan kita kan? Tapi, siapa tahu tentang Vitamin B? apa khasiatnya untuk kesihatan kita? Hahhh, rasanya ramai yang kurang tahu tentang Vitamin B. Ok jangan risau, Kak Nurul boleh explain untuk mudah faham.

Seperti Vitamin C, Vitamin B juga memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel berfungsi dengan baik. Kak Nurul dah ringkaskan seperti di bawah:

KHASIAT B-COMPLEX

Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vitamin B2 – Menukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vitamin B3 – Menukarkan makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vitamin B7 (Biotin) – Membantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vitamin B9 (Folat atau Asid Folik) – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

KENAPA B-COMPLEX SHAKLEE?

Asid Folik merupakan salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap oleh badan. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan dan teknologi berpaten ini hanya ada pada produk Shaklee sahaja.

Kak Nurul sangat tekankan bagi ibu mengandung untuk consume B-Complex kerana ia dapat melengkapi jurang nutrisi pada ibu dan secara langsung membina asas nutrisi untuk bayi yang sihat.

WhatsApp Kak Nurul sekarang untuk dapatkan nasihat berkaitan supplement sesuai dengan keperluan dan masalah kesihatan serta kemampuan anda!

atau call 017-771 7969 untuk konsultasi percuma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: