Atasi Kembung Perut dan Pedih Ulu Hati dengan Peppermint-Ginger Plus

Perut kembung juga disebut sebagai “bloating” iaitu gejala yang dirasakan pada perut seperti penuh dengan angin. Masalah kembung perut biasanya adalah berpunca daripada angin atau air memenuhi perut. Walaupun ia seringkali berpunca daripada tabiat pemakanan atau makanan yang kita ambil, namun masalah kembung perut ini juga boleh disebabkan oleh masalah kesihatan seperti masalah sistem pencernaan yang lebih serius

Nota: sekiranya kembung perut diikuti dengan gejala lain, anda perlu bertemu dengan pegawai perubatan, kemungkinan gejala tersebut adalah kesan daripada situasi yang tidak diketahui

Perut kita dicipta dengan persekitaran yang berasid untuk menghadam makanan dan memusnahkan bakteria. Penghasilan asid perut yang berlebihan atau pengaliran balik asid perut ke dalam esophagus boleh menyebabkan pedih ulu hati atau gastrik.

Peppermint-Ginger Plus mengandungi formulasi empat herba termasuk pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu penghadaman dan melegakan kembung perut. Pudina dan Halia digunakan secara tradisional dan turun temurun untuk sensasi menenangkan dan melegakan perut (pedih ulu hati) serta boleh membantu melawaskan penghadaman. pengambilan Peppermint-Ginger Plus dapat menyokong sistem penghadaman yang sihat, membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semula jadi, dan melindungi daripada masalah sembelit.

Peppermint-Ginger Plus Membantu Melegakan Perut

Pedih ulu hati boleh berlaku apabila anda teringat mengenai makanan atau anda hidu bau makanan yang secara semulajadinya akan memberi isyarat kepada otak untuk meningkatkan penghasilan asid perut. pengambilan Peppermint-Ginger Plus semasa berpuasa sangat digalakkan bagi mereka yang mengalami pedih ulu hati atau gastrik semasa berpuasa.

Jom WhatsApp Kak Nurul untuk dapatkan supplement terbaik sesuai dengan keperluan dan masalah kesihatan serta kemampuan anda!

atau call 017-771 7969 untuk konsultasi percuma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: