3 Supplement Membantu Perkembangan Optimum Anak Anda

Menurut pensyarah di Pusat Pengajian Makanan dan Dietetik Universiti Teknologi MARA (UiTM), Dr Syahrul Bariah Abdul Hamid, kanak-kanak berumur lima tahun ke bawah yang kurang mengambil makanan bernutrisi juga boleh merencatkan perkembangan kognitif dan kebolehan fizikal.

Kita menyediakan pelbagai hidangan untuk keluarga terutama yang digemari si kecil. Tapi, adakah mereka mendapat bekalan nutrien yang mencukupi? Macam mana dengan sayuran dan buah buahan? Anak kerap sembelit, kurang selera makan, ataupun anak berlebihan berat badan?

Sebagai ibu bapa, setiap perkembangan anak perlu dipantau dengan teliti agar mereka membesar dengan sihat. Mendapatkan nutrien yang mencukupi adalah sangat penting terhadap perkembangan fizikal, kognitif dan emosi anak supaya mereka dapat mengharungi kehidupan lebih baik.

Di sini Kak Nurul kongsikan 3 makanan tambahan bagi memenuhi nutrien yang diperlukan oleh badan dan otak anak kita supaya lebih sihat dan cerdas.

1. Vita-Lea® for Children @ Multivitamin

Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum tetapi kebanyakan mereka sangat memilih makanan. Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi anak anda. Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat. Vita-Lea® for Children juga dihasilkan tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan dan rasa manis pada Vita-Lea® for Children daripada bahan semula jadi menggunakan xylitol yang juga tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Vita-Lea® for Children juga bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh anak anda.

2. Chewable-C Plus™

Cegah daripada jangkitan yang membawa penyakit berjangkit melalui sistem Imun yangbaik dengan Vitamin C!

Vitamin C memainkan peranan penting dalam menyokong kesihatan keseluruhan termasuk kesihatan gigi, gusi dan secara umumya, semua yang membentuk tubuh anak anda. Vitamin C membantu merangsang penghasilan dan fungsi sel darah putih untuk meningkatkan sistem imun supaya anak anda memebesar dengan sihat.

3. Meal Shakes

Meal Shakes mengandungi sumber nutrien yang baik bagi anak anda iaitu serat dan protein. Meal Shakes membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein yang mana protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak.

Meal Shakes juga kaya dengan kalsium dan zink sesuai dengan perkembangan anak anda. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat, manakala zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan secara menyeluruh.

Biarkan anak anda makan makanan kegemarannya dan pastikan segelas Shakes Meal setiap hari bagi melengkapkan keperluan nutrien mereka. Meal Shakes adalah minuman kaya dengan kalsium, serat makanan, protein dan zink, ia juga diperkaya dengan nutrien penting dan mineral.

Tiada apa yang membahagiakan ibu bapa selain melihat anak-anak membesar dengan sihat dan bijak. Begitu juga Kak Nurul yang mempunyai 3 puteri yang sedang membesar sebolehnya dapat memberikan yang terbaik kepada mereka sesuai dengan keperluan dan kemampuan.

WhatsApp Kak Nurul untuk dapatkan pandangan mengenai supplement terbaik sesuai dengan keperluan dan kemampuan anda!

atau call 017-771 7969 untuk konsultasi percuma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: