Tingkat Sistem Imun, Elak Jangkitan Virus Dengan Nutriferon

Perasan tak, kenapa ada orang yang kita kenal mudah dan kerap demam?

Hahh, mesti ada kan? kalau bukan kelaurga kita, kawan ofis kita, kawan sekolah kita ataupun kita sendiri. Gejala ni sering berkait rapat dengan sistem ketahanan badan kita melawan penyakit. Penurunan kemampuan untuk melawan bakteria, virus dan benda asing lain akan menyebabkan kita kerap dan mudah diserang penyakit. Semua nya berpunca daripada sistem imun badan yang lemah.

So, Kak Nurul akan kongsikan khasiat NutriFeron® Granules dalam membantu meningkatkan sistem imun badan supaya kekal sihat daripada sebarang pneyakit. NutriFeron® Granules diformulasi bagi menjaga kesihatan badan agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat dan berfungsi secara semulajadi. NutriFeron® Granules mengandungi campuran proprietari empat jenis ekstrak tumbuhan yang diperoleh daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle, yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan.

Pada tahun 1970, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal dunia, telah menemui cara untuk meningkatkan ketahanan badan secara semula jadi serta menguatkan daya tahan badan. Bersama rakan penyelidik yang lain, mereka menyaring, menguji dan menilai lebih daripada 200 jenis herba yang berbeza. Akhirnya, kombinasi empat bahan botani daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle telah dipilih kerana keberkesanannya dalam melindungi dan memberi ketahanan badan yang baik serta secara semula jadi.

Dengan 4 kandungan utama yang telah dibuktikan melalui kajian, NutriFeron® Granules mampu memberikan ketahanan yang optimum daripada bakteria, virus dan benda asing lain.

  1. Sejenis protein yang dihasilkan secara semulajadi dalam sistem imun badan sebagai tindak balas terhadap jangkitan seperti virus, bakteria dan parasit.
  2. Boleh dirangsang dengan rangsangan interferon ekstrak tumbuhan yang dibuat daripada bunga safflower, biji plantago, honeysuckle Jepun dan biji labu.
  3. Mengaktifkan ketahanan sistem imun dengan pantas.
  4. Merangsang tindak balas sistem imun supaya sel imun boleh menyerang patogen dan menguatkan ketahanan sel.

Dengan pengambilan NutriFeron® Granules secara konsisten dapat menjadikan badan lebih kuat untuk mencegah jangkitan, tempoh pemulihan yang lebih pendek, mengurangkan jangkitan berulang, simptom yang minimum dan tidak mudah penyakit untuk menyerang badan.

Sistem imun badan merupakan hero dalam menjaga kesihatan badan, sekiranya ia dilengkapi dengan nutrien yang diperlukan, maka badan kita lebih berdaya tahan untuk melawan sebarang penyakit. Ambil satu sachet NutriFeron® Granules setiap hari bagi mengekalkan pertahanan badan supaya boleh bekerja dengan baik.

WhatsApp Kak Nurul sekarang untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: